Aanhoudend koud

Voorlopig blijft het koud. Dat heeft alles te maken met een wind die uit een oostelijke richting waait. In het brongebied is het niet echt heel koud, zodat van streng winterweer geen sprake is.

De temperatuur is vooral afhankelijk van de aanwezige bewolking en het ziet er naar uit dat deze nog lange tijd aanwezig blijft.

Onder de bewolking komt de temperatuur niet of nauwelijks onder het vriespunt. Alleen als het even opklaart, vriest het 2 of 3 graden.

De ontwikkeling van een ijsvloer gaat dan ook zeer langzaam. Komende nacht is de grootste kans op lichte vorst in het zuiden van het land, elders schommelt het kwik rond het vriespunt.

Het weekeinde begint op zaterdag met veel bewolking. In het zuiden breekt in de middag even de zon door, op zondag zal dat op meer plaatsen gebeuren. Op beide dagen komt in de temperaturen maar weinig verandering.

In de nacht naar zondag wordt het wel iets kouder omdat opklaringen zich naar het noorden gaan uitbreiden.

Begin volgende week blijft het rustig. Op maandag breekt de zon geregeld door zodat het met niet al te veel wind en temperaturen tot wel 6 graden in het zuiden, een vriendelijke dag wordt. Ook na maandag blijft het vrij kalm. Zo nu en dan is het goed mogelijk dat de zon doorbreekt. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 5, een normale temperatuur is voor de tijd van het jaar. De kans op vorst in de nacht neemt geleidelijk af.