Yonderboi

Jonge Hongaarse producer/muzikant verraste in 2000 met debuutalbum Shallow and Profound waarop hij een Oosteuropese draai gaf aan triphop, huiskamerelektronica en gitaarpop. Nog altijd maar 24 jaar, komt Yonderboi (László Fogarasi) met de opvolger Splendid Isolation die volwassener en kosmopolistischer klinkt. Beïnvloed door de films van Jim Jarmusch, brengt Yonderboi sfeerrijke muziek met een door cultcinema geïnspireerde suspense.

Yonderboi, Jonge Hongaarse producer/muzikant verraste in 2000 met debuutalbum Shallow and Profound waarop hij een Oosteuropese draai gaf aan triphop, huiskamerelektronica en gitaarpop. Nog altijd maar 24 jaar, komt Yonderboi (László Fogarasi) met de opvolger Splendid Isolation die volwassener en kosmopolistischer klinkt. Beïnvloed door de films van Jim Jarmusch, brengt Yonderboi sfeerrijke muziek met een door cultcinema geïnspireerde suspense.

11 jan Paradiso, Amsterdam.