Televisie Overige Films

Robin Hood: Prince of Thieves (Kevin Reynolds, 1991, VS). Indiana Jones-versie van een aan het mondiale groene bewustzijn aangepaste legende had ook Dances with Wolves 2 kunnen heten, al zijn de “merry men' van Sherwood Forest natuurlijk geen Sioux-indianen. Titelrol van Kevin Costner. Met Mary Elizabeth Mastrantonio als romantic interest. ZDF, 20.15-22,30u., nagesynchroniseerd.

Runaway Bride (Garry Marshall, 1999, VS). Negen jaar later proberen regisseur Marshall en de sterren Julia Roberts en Richard Gere hun succes Pretty Woman te evenaren. Lukt niet. Romantische komedie toont Gere als een cynische journalist en Roberts als jongedame die op de valreep huwelijken afblaast. Net5, 20.30-22.40u.

Guest House Paradiso (Adrian Edmondson, 1999, GB). Luidruchtige klucht van de Britse lolbroeken Edmondson en Rik Mayall over chaotisch hotelletje met uitzicht op een kerncentrale. Veronica, 20.30-22.00u.

The Hunt for Red October (John McTiernan, 1990, VS). Sean Connery is een klassiek veldheer, militair strateeg én filosoof, die over wil lopen naar Amerika in Koude-Oorlogsthriller naar bestseller van Tom Glancy. Zijn nucleair bewapende, geruisloze onderzeeboot wordt in de Atlantische diepzee door zowel de Sovjets als de Amerikanen achtervolgd. BBC1, 23.35-1.50u.

Le souffle au coeur (Louis Malle, 1971, Fr./It./W-Duitsland). Malle's fijnzinnige, geestige en moreel tolerante studie naar adolescentiepijnen én naar de incestueuze affectie tussen een moeder en een puberzoon, twee buitenstaanders in een beknellend Frans bourgeois-milieu in de jaren vijftig. ARD, 035-2.30u., nagesynchroniseerd.

Buddy Boy (Mark Hanlon, 1999, VS). Onevenwichtige thriller over een seksueel gefrustreerde jongen die zijn bloedmooie overbuurvrouw in haar slaapkamer bespioneert. BBC2, 1.20-3.00u.