Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met de Belgische regisseur en beeldend kunstenaar Jan Fabre. Het Festival d'Avignon werd deze zomer geopend met de theatervoorstelling L'Histoire des Larmes, waarin het draait om water en lichaamsvochten als tranen, zweet en urine. Fabre heeft een fascinatie voor het menselijk lichaam en staat bekend als vernieuwend. Het stuk is op 6, 7 en 8 januari als History of Tears te zien in het Muziektheater in Amsterdam. Radio 1, 19.04-20.00u.

BNR Laat. FNV-voorzitter Agnes Jongerius praat over wat de nieuwe kabinetsmaatregelen voor onze koopkracht betekenen. BNR, 23.00-24.00u.

Met het Oog op Morgen. Jubileumuitzending naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van dit programma met alle vaste presentatoren. Zij gaan met elkaar in discussie over de gebeurtenissen in het afgelopen jaar, kijken vooruit en blikken terug op de uitzendingen van het afgelopen jaar. Met Tijs van den Brink, Henk van Hoorn, John Jansen van Galen, Jeroen Pauw, Stephen Sanders en Max van Weezel. Mieke van der Weij houdt het mannenteam in toom. Radio 1, 23.00-24.00u.