Peter Langhout uit reisgarantiefonds

De Stichting Garantiefonds Reisgelden SGR heeft Peter Langhout Reizen als deelnemer geschrapt. De SGR garandeert dat toeristen het geld voor de geboekte reis terugkrijgen als hun reisorganisatie failliet gaat. Reizen die tot en met 3 januari zijn geboekt, zijn nog wel gedekt, liet de SGR vanmorgen weten.

Ondanks de opzegging kunnen consumenten wel degelijk reizen boeken met een garantie bij Peter Langhout Reizen, stelt commercieel directeur S. van den Berg van het bedrijf. De organisatie gaat de reizen tijdelijk laten uitvoeren door een reisbureau dat wel is aangesloten bij de SGR.

“Door wie de reizen worden uitgevoerd, kan ik nog niet bekendmaken want formeel is het contract nog niet helemaal rond“, aldus Van den Berg. Om nieuwe klanten gerust te stellen, hoeven zij geen aanbetaling van de reis te doen zolang Peter Langhout Reizen buiten de SGR valt, zegt de commercieel directeur.

Peter Langhout is uit de SGR gezet omdat het bedrijf “de reglementaire verplichtingen“ van het fonds niet kan nakomen, stelt directeur P. Silbermann. Hij kan niet zeggen om welke verplichting het gaat. Het gaat alleen om het lidmaatschap van de prijsvechter zelf, zijn dochterbedrijven zijn niet aangesloten bij het garantiefonds voor gedupeerde reizigers.

Van den Berg ontkent dat Peter Langhout in financiële moeilijkheden verkeert. Wel heeft het bedrijf nog steeds last van het voormalige dochterbedrijf De Mol Pelikaan Reizen. Dit bedrijf is twee jaar geleden opgeheven door Peter Langhout, maar de verliezen werken nog door in de cijfers. (ANP)