Patiënt houdt niet echt van witte jas

rotterdam, 5 jan. Bij een dokter met nette, maar niet te formele kleren voelen patiënten zich meer op hun gemak dan bij een arts in een witte jas. Dat blijkt uit onderzoek in een ziekenhuis in Nieuw Zeeland, gepubliceerd in de meest recente uitgave van het British Medical Journal. De onderzoekers legden 450 patiënten foto`s van mannelijke en vrouwelijke artsen voor en vroegen hen naar hun gevoelens. `Semiformele` kleding wekte het meeste enthousiasme, vooral bij jongere patiënten: een donkere broek of rok met een trui of blouse. Nog beter werd het als de dokter er ook nog bij lachte. De witte jas was iets minder populair, maar nog altijd meer gewenst dan een net pak, spijkerbroek of zomerkleding. Een naamplaatje op de borstzak is gewenst, maar een piercing absoluut niet.