Meer vrouwen in EU aan het werk

LUXEMBURG, 5 jan. - Het aantal werkende vrouwen is verder toegenomen in de Europese Unie. Het verschil met de mannen wordt voortdurend kleiner, aldus het Europees statistisch bureau Eurostat gisteren. Van de vrouwen in de EU heeft 56,3 procent een baan, tegen 71,2 procent van de mannen. Bij de vrouwen is dat 0,8 procentpunt hoger dan een jaar geleden en bij de mannen slechts 0,5 procentpunt. Het onderzoek is halverwege 2005 gehouden onder vijftien- tot en met 64-jarige inwoners van de Europese Unie. Ook in Nederland zijn het vooral de vrouwen die een baan vinden. De toename bij vrouwen was 0,8 procentpunt en bij mannen 0,3. Nederlandse vrouwen hebben wel het vaakst parttime banen van alle EU-inwoners. In Nederland werkt 70,0 procent van de vrouwen en 76,9 procent van de mannen.