Máxima wint zaak van Privé

Prinses Máxima heeft een rechtszaak gewonnen tegen het weekblad Privé, dat had gemeld dat ze een kindermeisje had geslagen. Het blad moet een rectificatie plaatsen en een schadevergoeding betalen van 5.000 euro. De eer en goede naam van de prinses zijn ten onrechte aangetast, oordeelde de rechtbank in Amsterdam gisteren.

Volgens Privé zouden de prins en prinses drie kindermeisjes in dienst hebben gehad en zou één van hen zijn ontslagen, nadat ze een klap van de prinses had gekregen. Het blad publiceerde het verhaal in juni vorig jaar.

Het incident zou “zeer recent' hebben plaatsgehad, aldus Privé afgelopen zomer. Sinds november 2004 heeft het paar echter één en hetzelfde kindermeisje in dienst. Zij heeft verklaard nooit een klap te hebben gehad. De eerste nanny van het paar vertrok indertijd omdat prinses Máxima zich niet kon vinden in haar aanpak.

De rechtbank in Amsterdam bestempelt het artikel als “een lichtvaardige, ernstige beschuldiging, die niet kan worden waargemaakt“. Dat Privé erbij heeft gezet dat de Rijksvoorlichtingsdienst het voorval heeft ontkend “maakt dat niet anders.“

De rechtbank schrijft dat ook een publiek figuur als de prinses zich niet alles hoeft te laten welgevallen. (ANP)