Maaskant voor derde keer bij RBC

RBC Roosendaal heeft gisteren voor de derde keer een contract afgesloten met trainer Robert Maaskant. De bij Willem II ontslagen coach werkte eerder in Roosendaal vanaf het seizoen 1999/2000 tot 2001/2002 en van februari 2003 tot en met het seizoen 2003/2004.

RBC stuurde dinsdag trainer Dolf Roks naar huis wegens tegenvallende prestaties. RBC Roosendaal staat in de eredivisie onderaan met slechts 4 punten uit 18 wedstrijden. De 36-jarige Maaskant tekende voor anderhalf jaar, maar mag tussentijds vertrekken als hij van een andere club een betere aanbieding krijgt. Jurriaan van Poelje en Eric Hellemons worden zijn assistenten. Rob Meppelink hervat zijn oude functie als manager voetbalzaken.

“In eerste instantie was het antwoord nee“, zei Maaskant over de aanbieding van RBC. “Ik dacht aan de publieke opinie, men zou me wel voor gek verklaren. En het ziet er natuurlijk niet rooskleurig uit, de kans op een degradatie achter mijn naam is groot. Maar uiteindelijk wilde ik toch graag weer aan de slag. Vijf weken stilzitten was voldoende, ik miste het veld.“

Maaskant, die morgen begint in Roosendaal, moest bij Willem II vertrekken na een reeks mindere resultaten in de competitie. De ploeg uit Tilburg voldeed niet aan de verwachtingen. Wel speelde de club Europees voetbal, aangezien vorig seizoen de bekerfinale was behaald en bekerwinnaar PSV in de Champions League uitkomt. Nu is uitgerekend Willem II op de ranglijst de eerste ploeg boven RBC. “Het heeft zo moeten zijn, waarschijnlijk. Ik denk dat ik 3 februari wel iets bijzonders voel als we met RBC naar Tilburg moeten.“

Maaskant, voorheen voetballer bij onder meer Go Ahead Eagles, FC Zwolle en Excelsior, behaalde bij RBC in zijn vorige twee periodes veel succes. Hij promoveerde in 2000, degradeerde meteen weer en nam in 2002 afscheid met wederom een promotie naar de eredivisie. Na een korte periode bij de Eagles in Deventer kwam hij in 2003 terug in Roosendaal en behoedde hij RBC voor een terugkeer naar de eerste divisie. Het seizoen daarna presteerde RBC zeer sterk, waarop Willem II Maaskant een contract aanbood.

Samen met de clubleiding bekijkt Maaskant of er financiële ruimte gemaakt kan worden voor versterkingen.

“Daar zijn we nu al mee bezig. De club wil er alles aan doen om in de eredivisie te blijven. Daar gaan we een creatieve oplossing voor zoeken, maar als na een paar wedstrijden blijkt dat het niet lukt, moeten we ons helemaal op volgend seizoen richten.“ (ANP)