Licht winters

Een oostelijke wind voert de komende dagen wolkenvelden en opklaringen aan. Soms is de bewolking dik genoeg om een vlokje sneeuw op te leveren, met name in het noorden van het land. Echt koud is het niet, want in de nachten vriest het slechts licht.

Morgen is het opnieuw een rustige (winter)dag. Vooral ten zuiden van de grote rivieren kan de zon af en toe doorbreken. In het midden en noorden is het bewolkt waarbij in het uiterste noorden misschien een vlok sneeuw is waar te nemen. De temperaturen liggen in de middag op ongeveer 2 graden, al laat de kille oostenwind het voor het gevoel kouder aanvoelen dan het werkelijk is.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het door de aanwezigheid van wolken niet al te koud. Klaart het echter wel even op, dan kan het gemakkelijk 3 of 4 worden. Zaterdag is het overwegend droog met opnieuw veel bewolking, maar op steeds meer plaatsen breekt de zon door. Het wordt 2 tot 4 graden en de wind neemt iets in kracht af.

Zondag en maandag wordt met een zuidoostelijke wind drogere lucht aangevoerd. De zon kan van tijd tot tijd doorbreken en het blijft droog. In de nachten vriest het enkele graden, overdag wordt het niet veel warmer dan een graad of 3.

In de loop van volgende week wordt het wat zachter en neemt de kans op regen toe.