Internet Voorkeur

Sketches. Voor kinderen die zich vervelen is het programma SketchStudio op de site van Het Klokhuis een uitkomst. SketchStudio is een interactief online dramaspel waarmee kinderen hun eigen filmpjes kunnen maken met de echte Klokhuisacteurs. In het populaire NPS-programma voor kinderen worden reportages afgewisseld door sketches met typetjes als de vieze kok Alberdinck Thijm, konijn Snuitje, viking Igor en prinses Petronella. Deze typetjes kunnen door kinderen gebruikt worden om een eigen sketch te maken die direct via het web uitgezonden kan worden. De animaties kunnen ook als elektronische kaart aan vrienden en familie worden gemaild. Het programma bevat naast de personages een keur aan decors (o.a. een straat, een bos, een konijnenhol en een villa), rekwisieten en achtergrondgeluiden. SketchStudio, dat in oktober 2005 de Cinekid Nieuwe Media Award kreeg, is eenvoudig te bedienen. Er hoeft geen speciale software te worden gedownload en registratie is niet nodig. Kinderen kunnen eerst wat experimenteren met de SketchMixer. Dit onderdeel bevat stemmen van de personages. Van elk persoon zijn 60 geluidsfragmenten beschikbaar. Wie meer wil kan verder met SketchMaker. Hier is dan wel een computer met microfoon voor nodig die op de site voor 4 besteld kan worden.

www.hetklokhuis.nl/sketchstudio Een eigen sketch maken.

www.hetklokhuis.nl/sketchstudio