Geblesseerde Agassi niet naar Melbourne

Andre Agassi doet niet mee aan de Australian Open. De 35-jarige Amerikaan heeft de organisatie van het tennistoernooi laten weten dat hij te veel last ondervindt van een enkelblessure. Agassi won het eerste grandslamtoernooi van het jaar vier keer: in 1995 (tegen de Amerikaan Pete Sampras), 2000 (tegen de Rus Jevgeni Kafelnikov), 2001 (tegen de Fransman Arnaud Clement) en 2003 (tegen de Duitser Rainer Schuettler).

Martina Hingis of Switzerland plays a return during her quarter final match against Nuria LLagostera Vives of Spain at the Mondial Australian Women's Hardcourts Championships on the Gold Coast, Thursday Jan. 5, 2006. Hingis won the match 6-2, 4-6, 6-0. (AP Photo/Steve Holland) De voormalige nummer een van de wereld, Martina Hingis, in de kwartfinale van het toernooi in Gold Coast. Hingis won van Nuria Llagostera Vives met 6-2, 4-6 en 6-0. Associated Press

Ook Martin Verkerk ontbreekt in Melbourne. De Nederlander, die nog herstellende is van een zware schouderblessure, had zijn hoop gevestigd op een comeback bij het grandslamtoernooi, dat volgende week begint. De finalist van Roland Garros 2003 is echter geveld door de ziekte van Pfeiffer, zo meldde de teamarts van tennisbond KNLTB gisteren. Hij richt zich nu op de Davis Cup-ontmoeting met Rusland, van 10 tot 12 februari.

Ook de deelname van Rafael Nadal aan de Australian Open is twijfelachtig. De Spanjaard, tweede op de wereldranglijst, trok zich onlangs wegens een enkelblessure terug uit het tennistoernooi van Chennai in India, dat geldt als voorbereiding op het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De 19-jarige kampioen van Roland Garros is geblesseerd sinds het Masters-toernooi van Madrid. Hij deed ook niet mee aan de Masters Cup in Shanghai, eind november.

Nederland heeft zich vandaag in Perth voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de finaleronde van de Hopman Cup. Michaëlla Krajicek zette Nederland in de beslissende groepswedstrijd tegen Duitsland op voorsprong. Ze versloeg Anna-Lena Grönfeld in twee sets: 6-4 en 7-6. Peter Wessels hoefde vervolgens de baan niet op tegen Nicolas Kiefer. De Duitser kon wegens een blessure niet spelen, waardoor Wessels reglementair won met 6-0 en 6-0. De dubbel verviel hierdoor eveneens, waarmee de einduitslag op 3-0 kwam.

Krajicek toonde zich na afloop opgetogen over het succes. “Geweldig, we hadden het niet verwacht“, reageerde zij na afloop. Nederland is na Slowakije en Thailand de derde natie in de historie van de Hopman Cup, die het via de kwalificatie tot de finale schopte.

Martina Hingis heeft vandaag bij het tennistoernooi van Gold Coast (Australië) de halve finales bereikt. De 25-jarige Zwitserse was in de kwartfinales in drie sets de betere van Nuria Llagostera uit Spanje: 6-2, 4-6 en 6-0. De voormalige nummer één van het vrouwentennis maakt na drie jaar haar rentree. Ze werd in 2002 gedwongen te stoppen wegens hardnekkige voet- en enkelblessures. Met een wildcard in de hand viert ze nu nieuwe successen in Australië. Eerder in het evenement rekende Hingis af met Maria Venti Kabachi (de nummer 62 van de wereld) en Klara Koukalova (35ste). In de halve eindstrijd speelt zij tegen de als vierde geplaatste Flavia Pennetta uit Italië. Hingis neemt ook deel aan de Australian Open, waarvoor zij een wildcard ontving.