FILM

The Merchant of Venice is wegens de vermeend antisemitische inhoud na de Tweede Wereldoorlog niet vaak verfilmd. Michael Radford durfde het aan, en brengt met behulp van gerenommeerde acteurs als Al Pacino (Shylock), Jeremy Irons (Antonio) en Joseph Fiennes (Bassanio) en de schilderkunst van de Renaissance het Venetië van de zestiende eeuw op het witte doek om het oude verhaal te vertellen: klucht zowel als tragedie, dat nog steeds een baaierd aan tegenstellingen en tegenstrijdigheden weet te dragen. Om te kunnen trouwen met de mooie Portia heeft Bassanio geld nodig dat hij leent van zijn oude vriend Antonio, die het weer leent bij de door hem verafschuwde jood Shylock, met als onderpand een pond van zijn eigen vlees. Portia trouwt met Bassanio en verkleed als man verdedigt zij Antonio in de rechtzaal als Shylock zijn vlees komt eisen. William Shakespeare's The Merchant of Venice. regie: Michael Radford. Met: Al Pacino, Joseph Fiennes, Jeremy Irons, Lynn Collins, Zuleikha Robinson, Kris Marshall. In: 9 bioscopen is wegens de vermeend antisemitische inhoud na de Tweede Wereldoorlog niet vaak verfilmd. Michael Radford durfde het aan, en brengt met behulp van gerenommeerde acteurs als Al Pacino (Shylock), Jeremy Irons (Antonio) en Joseph Fiennes (Bassanio) en de schilderkunst van de Renaissance het Venetië van de zestiende eeuw op het witte doek om het oude verhaal te vertellen: klucht zowel als tragedie, dat nog steeds een baaierd aan tegenstellingen en tegenstrijdigheden weet te dragen. Om te kunnen trouwen met de mooie Portia heeft Bassanio geld nodig dat hij leent van zijn oude vriend Antonio, die het weer leent bij de door hem verafschuwde jood Shylock, met als onderpand een pond van zijn eigen vlees. Portia trouwt met Bassanio en verkleed als man verdedigt zij Antonio in de rechtzaal als Shylock zijn vlees komt eisen.

Al Pacino als Shylock in de film The Merchant of Venice (regie Michael Radford) Shakespeare De Koopman van Venetië

William Shakespeare's The Merchant of Venice. regie: Michael Radford. Met: Al Pacino, Joseph Fiennes, Jeremy Irons, Lynn Collins, Zuleikha Robinson, Kris Marshall. In: 9 bioscopen