Derde klas bij Aeroflot

De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot wil een derde, goedkope klasse introduceren in haar vliegtuigen om de concurrentie aan te gaan met de prijsvechters in de luchtvaart. Aeroflot-topman Valeri Okoelov heeft dit gezegd in een vraaggesprek met het Duitse weekblad WirtschaftsWoche.

De beenruimte in die derde klasse is kleiner dan gebruikelijk. Bovendien moeten passagiers betalen voor drank en maaltijden, aldus Okoelov. Volgens hem is de concurrentie van de goedkoop vliegende maatschappijen echter niet erg groot. Prijsvechters doen het goed op vluchten die niet langer duren dan twee uur. De meeste vluchten vanuit West-Europa naar Moskou duren minstens drie uur, aldus de Aeroflot-topman die de prijzen voor de vluchten “marktconform“ noemt.

Prijsvechters die wel op Moskou en St Petersburg vliegen zijn onder meer het Duitse Germanwings en Evolavia uit Italië. Ook Snowflake, een dochterbedrijf van de Scandinavische maatschappij SAS, biedt goedkope tickets aan op deze twee Russische bestemmingen. (ANP, AFP)