BEELDENDE KUNST

Global Tour W139 laat onder de titel Global Tour een groepstentoonstelling zien die gaat over het thema 'toerisme'. Toerisme, een van de belangrijkste bedrijfstakken ter wereld, blijkt tegenwoordig een belangrijke inspiratiebron te zijn voor hedendaagse kunstenaars. Te zien zijn werken van twintig internationale kunstenaars, onder wie Otto Berchem, Candice Breitz, Meschac Gaba en Nika Spalinger, die zich specifiek bezighouden met thema's als reizen en massatoerisme. Het idee voor de tentoonstelling stamt uit 2003 en is afkomstig van de jonggestorven Franse curator Amiel Grumberg (1980-2004). Vanwege de unieke locatie van W139, op de rand van de Amsterdamse Wallen, wilde hij zijn project realiseren in het Nederlandse kunstenaarsinitiatief. Bij de tentoonstelling is een uitgebreide catalogus verschenen.

Manit Sriwanchipoom 'Pink man in Paradise'(foto Henni van Beek) Beek, Henni van

T/m 22 jan in W139, Post CS, Oosterdokskade 5, Amsterdam. Di t/m zo 13-18u. Inl: www.w139.nl