Televisie Overige Films

What Women Want (Nancy Meyers, 2000, VS). Nadat een haardroger in zijn badkuip is gevallen, kan reclameman Mel Gibson hóren wat vrouwen denken. Mild-feministische komedie benut melodramatische mogelijkheden van dit feit effectiever dan de komische. Met Helen Hunt als Gibsons chef. BBC1, 20.00-22.00u.

Never Been Kissed (Raja Gosnell, 1999, VS). Vehikel voor Drew Barrymore. Verslaggeefster gaat undercover terug naar de middelbare-schoolbanken. Daar lijkt haar eigen verleden als lelijk eendje zich te herhalen. RTL5, 20.30-22.30u., met reclame.

Iron Eagle (Sidney J. Furie, 1986, VS). In reactionaire voetsporen van Stallone's Rambo vervaardigde actiefilm. Jongeman kaapt een F-16 om vader uit Libische handen te redden. Met Louis Gossett jr. Veronica, 22.55-1.10u., onderbroken door reclame.

Flashdance (Adrian Lyne, 1983, VS). Schaamteloze tienerromantiek, over meisje dat overdag last en 's avonds danst in een nette nachtclub. Ze droomt van een carrière als klassieke ballerina en van een ridder op een wit paard. Met Jennifer Beals. Irene Cara zong de hitsingle. BBC1, 0.40-2.15u.

I Got the Hook up (Michael Martin, 1998, VS). Rapper Master P speelt hoofrol in door hemzelf gefinancierde stadskomedie over scharrelaars die in conflict raken met de maffia. BBC2, 1.20-2.50u.

Misa en de wolven (Linus Torell, 2003, Zweden). Jeugdfilm over 10-jarig halfweesje dat louterende vriendschap sluit met evenzeer verweesde wolvenfamilie. Morgen, Ned.3, 9.35-10.50u.

Tim (Michael Pate, 1979, Australië). Verfilming van roman van Coleen McCullough over oudere dame (Piper Laurie) die valt voor haar jonge, goedgebouwde maar geestelijk minder begaafde tuinman: Mel Gibson in zijn eerste belangrijke filmrol. Morgen, BBC2, 14.45-16.30u.