Radio Voorkeur

Kunststof. Documentairemaker Peter Fleury vertelt over zijn documentaire over vijftig jaar NOS-journaal die morgenavond op Nederland 1 wordt uitgezonden. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Theatermaker Paul Koek praat over zijn voorstelling Sentimenti naar het stuk Milch und Kohle van Ralf Rothman. Verder in het laatste uur een nieuwjaarsspecial van het ironische radiohoorspel Radio Bergeijk. 747AM, 20.02 - 23.00u.

BNR Laat. De voormalige wethouder van Leefbaar Rotterdam Marco Pastors kijkt terug op zijn gedwongen vertrek vorig jaar uit de Rotterdamse gemeenteraad na zijn kritische uitspraken over moslims en de mogelijkheden van zijn partij bij de komende raadsverkiezingen in maart. BNR, 23.00-24.00u.

Dias. Gesprek met de Rotterdamse lingerieontwerpster Marlies Dekkers die onlangs een derde winkel opende in Amsterdam. Zij zegt dat ze “alle vrouwen wil laten zien hoe mooi ze zijn en ze laten voelen hoe een goede beha hoort te zitten“. Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.