Ondernemer onder de agrariërs

Lex van Lent (47) wordt per 1 februari de nieuwe directeur van Agroportal in Lelystad, aanbieder en beheerder van internetportals voor de agrarische wereld. Het bekendste product van Agroportal is Ziezo.biz, waar boeren en aanverwante bedrijven nieuws, adviezen en informatie kunnen vinden over alles wat met het agrarische leven te maken heeft. Ook kunnen de aangesloten bedrijven hier onderling op een veilige manier product-, informatie- en geldstromen afhandelen en kan online marktonderzoek worden gedaan.

Van Lent werkte eerder bij het bedrijf Sturkomeat in Doetinchem, dat in 2001 opging in vleesconcern Dumeco. Van Lent vervulde daar de functie van divisiedirecteur en ontwikkelde onder meer businessplannen voor het buitenland en de biologische vleessector. In 2003 richtte hij samen met partners een eigen bedrijf op, AgriMarktplaats, dat online verkoopruimte biedt aan agrariërs.

Het is een misverstand te denken dat Van Lent met zijn overstap naar Agroportal het ondernemerschap na twee jaar alweer vaarwel zegt. “Ik blijf aandeelhouder van AgriMarktplaats en ga participeren in Agroportal. Ik breid mijn ondernemerschap dus alleen maar uit.“ Ziezo.biz heeft maandelijks zo`n 200.000 bezoekers.

    • Friederike de Raat