`Heart, beating in the dark`opent IFFR

Rotterdam, 4 jan. Het International Film Festival Rotterdam opent op woensdag 25 januari met Heart, beating in the dark, de nieuwe film van Nagasaki Shunichi (1956). Heart, beating in the dark is volgens festivaldirecteur Sandra den Hamer “een aangrijpende film, en het is ook een bijzonder gelaagd statement over film en filmmaken. En daarom de perfecte openingsfilm voor de 35e editie van een festival waarin film als kunst centraal staat.“ De Japanse regisseur, buiten Japan niet erg bekend, is ook een van de `filmmakers in focus` op het festival. Er worden dertien films van hem vertoond. Heart, beating in the dark is deels een bewerking, deels een vervolg op Nagasaki`s gelijknamige film uit 1982. De beide hoofdrolspelers uit 1982 keren, ouder en wijzer, terug in de nieuwe versie.