Televisie Overige Films

The Mask (Charles Russell, 1994, VS). Kostelijke komedie is wel de Jekyll and Hyde van de jaren negentig genoemd. Anonieme bankemployé Jim Carrey verandert dankzij masker in even energieke als onkwetsbare looney tune, een collega dus van Bugs Bunny, Daffy Duck en Sylvester. Met een debuterende Cameron Diaz als te veroveren gangsterliefje. Veronica, 20.30-22.20u. onderbroken door reclame.

The Tichborne Claimant (David Yates, 1998, GB). Satirische komedie. Drankzuchtige Australische slager wordt klaargestoomd om in Engeland te kunnen doorgaan voor een rijke erfgenaam van adel. Met John Kani, Robert Pugh, Stephen Fry. BBC2, 0.15-1.50u.

Silkwood (Mike Nichols, 1983, VS). Meryl Streep speelt monumentale titelrol in genuanceerd portret op menselijke schaal van de anti-nucleaire martelares Karen Silkwood, die in 1974 op 28-jarige leeftijd bij een onduidelijk auto-ongeluk om het leven kwam. Ook met Kurt Russell en Cher. BBC1, 1.30-3.40u.

Mariken (André van Duren, 2000, België/Ned.). Bioscoopdebuut van de regisseur van Kees de jongen is een zinvolle, psychologische avonturenfilm naar roman van Peter van Gestel, voor het hele gezin. Middeleeuws, door oude man Jan Decleir opgevoed vondelingetje Laurien van den Broeck gaat op zoek naar haar moeder. Morgen, Ned.3, 9.35-11.05u.

Smash-up, the Story of a Woman (Stuart Heisler, 1947, VS). Susan Hayward kreeg Oscarnominatie voor hoofdrol in gedateerd melodrama over een vrouw met alcoholproblemen. Morgen, BBC2, 12.40-14.30u., zwart-wit.

P.U.N.K.S. (Sean McNamara, 1999, VS). Overbodige actiefilm voor het hele gezin. Underdogs op de middelbare school nemen, samen met een al even getergde vader, wraak op de pestkoppen van deze wereld. Morgen, Ketnet, 14.00-15.30u.