Radio Voorkeur

Kunststof. Zanger Mumtaz Jafri is na 7 jaar op een boerderij in Wales te hebben gewoond terug in Nederland en vertelt over zijn cd Zielige liedjes met nummers over de liefde. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer dr. Rebecca Stewart over de Messe de Nostre Dame van Guillaume de Machaut, gecomponeerd rond 1360 en over het samensmelten van stemmen en de akoestiek van een kapel en de betekenis van de woorden “Et in terra pax' (vrede op aarde). Ook een reportage over het net opgeleverde Kartonnen Kantoor in Eindhoven van de architecten Ad Kil en Ro Koster. 747AM, 20.02-23.00u.

BNR Laat. Directeur van Zorgverzekeraars Nederland Martin Bont over de nieuwe zorgwet die in werking is getreden en zijn eerste ervaringen. BNR, 23.00-24.00u.

Dias: Tine van Houts. Gesprek met oud-correspondente van het NOS-journaal in Engeland Tine van Houts die de journalistiek verlaat en een adviesbureau voor mediatrainingen begint. Ze praat onder andere over het Britse volksgevoel en de dood van prinses Diana. Morgen, 747AM, 11.30-12.00u.