Onhandig bellen met een condoom

Vaak ziet de consument oude producten in een nieuw jasje, of nieuwe producten in een oud jasje. Dus waarom niet een mobieltje in een condoom? Waarom wel eigenlijk?

Waterdichte mobiele telefoon (dmv een condoom). Foto Jaime Halegua Halegua, Jaime

Veilig bellen is bijna net zo fijn als zonder condoom. Je gesprekspartner is even goed te horen, de toetsen zijn even makkelijk in te drukken en als het display oplicht, is deze bijna even duidelijk leesbaar als zonder bescherming.

Om mobiele telefoons te beschermen tegen water of vieze handen, bestaan sinds kort Skins, gekleurde condooms om over het mobieltje heen te doen.

De gebruiker rolt de Skin om zijn telefoon heen, legt er een knoop in, rolt hem er nog een keer overheen, en het telefoontje is waterdicht beschermd. Handig voor als je aan het verven, aan het brood bakken of aan het skiën bent.

En het is even wennen, maar met een Skin om je telefoon kun je zoals de fabrikant beweert inderdaad ook onder de douche een telefoontje plegen. Je hebt wel regelmatig een nieuwe nodig, want het opladen van je telefoon gaat niet met een Skin eromheen.

De condooms worden verkocht in pakjes van zes (3,99 euro). Alleen al de worsteling die nodig is om de condooms uit de verpakking te halen, maakt ze ongeschikt om als gewoon condoom te gebruiken. Verder zijn ze een stuk dikker, en ontbreekt glijmiddel. Maar als de nood aan de man komt, zijn ze dan toch als echt condoom te gebruiken?

Ja, ook dan zijn ze 100 procent veilig, verzekert bedenker en fabrikant Rogier van Camp. Alleen het ontbreken van een zaadreservoir maakt het gebruik wellicht ongemakkelijk, zegt hij.

Er is maar één maat, dus voor bezitters van een grote telefoon komt het rubbertje bij de tweede keer rollen slechts halverwege. Zij moeten wachten op de versie voor handcomputers en Blackberries, die in januari op de markt komt. Maar voor een gemiddeld mobieltje is het telefooncondoom ook aan de kleine kant.

Om het condoom ver genoeg over de telefoon heen te krijgen, moet je flink sjorren, met kans dat hij scheurt.

Voor bellers die een uitklap- of uitschuiftelefoon hebben, is het veilig telefoneren niet weggelegd. Veilig gebeld worden is wel een optie, voor de modellen die je zonder uitklappen of -schuiven kan opnemen.

    • Elske Schouten