Lichte vorst in de nacht

Het wordt de komende dagen enkele graden kouder, maar de nachtelijke vorst blijft licht. Dat betekent minimumtemperaturen tussen 0 en 5 graden. Verder kan er vanaf donderdag soms een sneeuwbui(tje) vallen.

Het winterweer hangt samen met een hogedrukgebied dat via Scandinavië richting Rusland trekt.

Hierdoor gaat in Nederland vanaf morgen een oostelijke wind waaien die koude lucht aanvoert. Die aangevoerde lucht is wel vochtig, zodat er wolkenvelden en soms sneeuwbuitjes meekomen.

Vanavond is er veel bewolking en vooral in het westen kan een beetje regen vallen. Vannacht wordt het droog en klaart het her en der mogelijk even op. Als dat gebeurt, ontstaat er meteen (dichte) mist. Het koelt af naar minimaal 2 graden bij weinig wind.

Morgen verdwijnt de mist waarschijnlijk moeizaam of zelfs helemaal niet. In ieder geval zal het nevelig weer zijn. Verder overheersen wolkenvelden. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind draait later op de dag al naar het oosten en is zwak of matig, rond kracht 2. Het wordt tussen 0 en 4 graden.

Donderdag neemt de oostelijke wind iets toe en dus zal het kouder aanvoelen dan de thermometers aangeven. In de nacht en ochtend vriest het licht, overdag wordt het hooguit 1 a 2 graden boven nul.

Opnieuw hebben wolken de overhand en waarschijnlijk vallen er enkele sneeuwbuitjes. Vrijdag en zaterdag verandert er vervolgens weinig aan dit (winter)weer.