Chelsea ook te sterk voor West Ham: 3-1

Chelsea blijft de onbedreigde koploper in de Engelse voetbalcompetitie. De club van de Nederlandse aanvaller Arjen Robben won gisteravond de Londense derby met 3-1 van West Ham United. Robben speelde de hele wedstrijd en stond aan de basis van de 2-1 van invaller Hernán Crespo. Met een intelligent steekballetje zette hij de Argentijn vrij voor de keeper.

Het was voor de Engelse clubs de tweede wedstrijd in drie dagen. Op oudejaarsdag waren de clubs in de Premier League ook al in actie gekomen. Ook toen won Chelsea.

Chelsea nam in de 25ste minuut de leiding door een doelpunt van Frank Lampard, die ooit de kleuren van West Ham verdedigde. Het was voor de middenvelder zijn dertiende doelpunt van het seizoen. Hij staat daarmee tweede op de Engelse topscorerslijst. Ruud van Nistelrooy voert dat klassement aan met vijftien goals.

Direct na rust kwam de thuisploeg op 1-1 door een goal van Marlon Harewood. Robben kreeg daarna twee goede mogelijkheden, maar slaagde er niet in te scoren. Crespo deed dat na ruim een uur wel, nadat hij pas enkele seconden daarvoor in het veld was gekomen. De Ivoriaanse international Didier Drogba bepaalde eindstand in de 80ste minuut op 3-1.

De Ghanese voetballer Michael Essien vreest voor zijn deelname aan de strijd om de Africa Cup, van 20 januari tot 10 februari in Egypte. De middenvelder van Chelsea raakte gisteren in de Premier League-wedstrijd tegen West Ham United zwaar geblesseerd na een charge van Nigel Reo-Coker. Essien moest al na dertien minuten op een brancard van het veld worden gedragen. Zijn enkel was dermate gezwollen dat pas later bekend wordt hoe ernstig zijn kwetsuur is.

De Engelse voetbalclub Portsmouth heeft een nieuwe mede-eigenaar. De Fransman Alexandre Gaidamak heeft zich ingekocht en heeft Portsmouth nu samen met Milan Mandaric in eigendom. Beiden hebben vijftig procent van de aandelen. Gaidamak is de zoon van de Russische miljonair Arcadi Gaidamak, die de Israëlische club Beitar Jeruzalem bezit.