Viering jaarwisseling is veelal rustig verlopen

Bij het vieren van oud en nieuw zijn drie doden en tientallen gewonden gevallen. Niettemin vonden politie, brandweer en GGD`s dat de viering over het algemeen rustig was verlopen. Wel moesten op meerdere plaatsen ME`ers worden ingezet om opstootjes te verhelpen of vreugdevuren in toom te houden.

In Roosendaal vielen twee doden toen twee families ruzie kregen over vuurwerk. De ruzie liep uit de hand, waarna een 47-jarige man werd doodgestoken met een riek. De vader van de vermoedelijke dader raakte onwel en overleed te plekke. De politie arresteerde twee broers van 24 en 19 jaar oud en een neef van 21.

In Eindhoven overleed een 44-jarige man aan verwondingen die hij opliep nadat een stuk vuurwerk in zijn gezicht ontploft was.

Vuurwerk maakte meer slachtoffers. In Leiden raakte een 20-jarige vrouw zwaargewond aan haar hoofd. Een tweejarige kind dat op haar arm zat en een vrouw die er naast stond, raakten lichtgewond.

Een 19-jarige man uit Valthermond raakte zwaargewond toen een soort fragmentatiebom vlakbij hem ontplofte. Hij liep ernstig oogletsel op.

In het Groningse Loppersum zijn een 8- en 11-jarig meisje met ernstig voetletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat een zwaar stuk vuurwerk voor hun voeten was ontploft. De politie hield een verdachte aan.

In het Overijsselse Holten verloor een 20-jarige man drie vingers door vuurwerk.

In Rotterdam werden ongeveer honderd aanhoudingen verricht voor onder meer brandstichting, geweld, wapenbezit en bedreiging. Een Rotterdamse politiewoordvoerster sprak van “veel agressie“.

In het Brabantse Veen verliep de jaarwisseling zonder ernstige ongeregeldheden. In tegenstelling tot vorig jaar, toen de politie 21 mensen arresteerde, hoefden de aanwezige agenten nauwelijks in actie te komen. De jongeren die in Veen met oud en nieuw autowrakken in brand plegen te steken, lieten zich niet zien in de dorpskern. Wel staken ze vier autowrakken in brand aan de rand van het dorp.