Vader Maikel bekijkt band

De vader van Maikel gaat op 16 januari op een politiebureau in Amsterdam kijken naar video-opnames van de verhoren van zijn zoon. Ook gaan de vader en Maikels advocaat een geluidsopname beluisteren waarop kinderpsycholoog Ruud Bullens praat met Maikel. Dat bevestigt Werner Trooster, de advocaat van Maikel.

Maikel was het vriendje van het tienjarige meisje dat in juni 2000 werd vermoord in een park in Schiedam door de inmiddels veroordeelde Wik H. Maikel was samen met het meisje op weg naar huis en overleefde het drama door zich dood te houden.

Volgens de commissie-Posthumus die onderzoek deed naar de Schiedammer parkmoord, werd Maikel door de Rotterdamse politie op “,ontoelaatbare“ wijze verhoord. Volgens de commissie was het “,onbegrijpelijk“ dat kinderpsycholoog Ruud Bullens niet ingreep. Volgens Trooster is het belangrijk voor de vader van Maikel om de beelden zelf te zien. “Leden van de commissie-Posthumus hebben de beelden gezien, er is veel over gezegd, maar de vader van Maikel wil zelf een oordeel vormen.“ Maikels vader heeft wel de transcripties van de verhoren gelezen.

De vader van Maikel vindt dat Bullens niet juist heeft gehandeld tijdens de verhoren, en zou het liefst zijn excuses horen. Bullens is van mening dat Maikel was opgewassen tegen de verhoren. Hij vond ingrijpen traumatischer voor de jongen dan niet ingrijpen.

Trooster is vooral geïneresseerd in de rol van de deskundigen in zijn algemeenheid. Volgens de advocaat van Maikels vader heeft de commissie-Posthumus de Schiedammer parkmoord aan alle kanten bekeken, maar is er nog steeds onduidelijkheid over welke rol deskundigen mogen spelen tijdens verhoren en tijdens rechtzittingen.