Televisie Overige films

102 Dalmatians (Kevin Lima, 2000, VS). Vervolg op 101 Dalmatians (1996) lijkt vooral bedoeld voor wie Glenn Close alias Cruella de Vil graag in uitzinnige kostuums ziet. In het najagen van haar droom - een jas van dalmatiërbont - krijgt ze hulp van modeontwerper Gérard Depardieu. BBC 1, 18.25-20.00u.

Extreme Measures (Michael Apted, 1996, VS). Hugh Grant als jonge, bevlogen arts in een door zijn eigen firma Simian geproduceerde medische thriller vol ethische dilemma`s en met Gene Hackman als diabolische neuroloog. Veronica, 20.30-22.30u. , onderbroken door reclame.

Catch Me If You Can (Steven Spielberg, 2002, VS). Opgewekte mythologisering van de waar gebeurde geschiedenis van de minderjarige oplichter Frank Abagnale jr., die zich, nog voordat hij 21 werd, uitgaf voor piloot, dokter en openbare aanklager en ruim een miljoen dollar aan valse cheques incasseerde. Spielbergs voornaamste doel lijkt minutieus en verlekkerd te laten zien hoe slim die man was. Leonardo DiCaprio als Abagnale en Tom Hanks als een berustend saaie FBI-man. BBC 1, 21.30-23.45u.

In den Tag hinein (Maria Speth, 2001, Duitsland). In Rotterdam met een Tiger Award bekroonde fragiele afstudeerfilm over een 22-jarige Berlijnse die niet kan of wil kiezen tussen twee minnaars: een wedstrijdzwemmer en een charmante oosterling die geen enkel woord Duits spreekt. De poging om Berlijn te filmen als een labyrint van vervreemding en ontheemdheid is meer bewonderenswaardig dan geslaagd. ZDF, 0.20-2.15u.

Performance (Donald Cammell & Nicolas Roeg, 1970, GB). Regiedebuut van Roeg is hallucinerende cultfilm over drugs, macht, geweld en interfererende ego`s. Voortvluchtige gangster James Fox duikt onder bij wegkwijnende popster Mick Jagger. BBC 2, 0.35-2.15u.