Televisie Film van de dag

A Civil Action. Een groepje ouders uit het plaatsje Woburn wil een rechtszaak beginnen tegen de fabriek die gif in de rivier heeft geloosd. Een aantal van hen en hun kinderen, hebben leukemie: er is vast een verband met het ernstig vervuilde water. De snelle advocaat Jan Schlichtmann bijt zich er pas in vast als blijkt dat de fabriek eigendom is van een multinational. Daar moet flink wat uit te slepen zijn!A Civil Action is een intelligente Hollywoodfilm met het hart op de juiste plaats. Er doen uitstekende acteurs aan mee, met naast John Travolta, William H. Macy en James Gandolfini (Tony Soprano) in dragende bijrollen. Maar de show wordt gestolen door Robert Duvall, die zijn zesde Oscarnominatie kreeg voor de rol van de onverstoorbaar zijn boterhammetjes etende advocaat van een schatrijke firma die de belangen van het grote concern behartigt.

(Steven Zaillian, 1998, VS), Net5, 20.30-22.40u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg