Rel rond coach skeleton

Het Amerikaanse skeletonteam heeft bondscoach Tim Nardiello op non-actief gesteld na verdenking van seksuele intimidatie. De Amerikaanse bobslee- en skeletonbond doet een onderzoek om te bepalen of de coach kan aanblijven. Ook het Amerikaans olympisch comité bekijkt de zaak.

De afwezigheid van Nardiello komt, zo vlak voor het begin van de laatste fase van de voorbereidingen op de komende Olympische Winterspelen in Turijn, op een ongelukkig moment. In de Amerikaanse skeletonploeg bevinden zich onder anderen Tristan Gale, gouden medaillewinnaar bij de Spelen in 2002 in Salt Lake City, en de langeafstandspecialist Felicia Canfield.

,,Het is nu zaak snel te handelen“, sprak vice-voorzitter van de skeletonbond Dan Goodwin tegen het Amerikaanse persbureau AP. Als het onderzoek aantoont dat de nu op non-actief gezette Nardiello schuldig is, moet de bond snel een nieuwe coach aanstellen.

De Amerikaanse skeleton ploeg reist komende week naar Europa ter voorbereiding op de Spelen die half februari in de hoofdstad van Piemonte beginnen.