Radio Voorkeur

Kunststof. Pianist Ivo Janssen vertelt over zijn project waarin hij dit jaar de laatste klavierwerken van zijn 13-delige Bach-cyclus op cd zal zetten. Het begon er in 1998 mee. Behalve Bach legt hij zich toe op het twintigste-eeuwse repertoire. Deze maand verschijnt Lawines van steen, een cd waarop schrijfster Anna Enquist theatermonologen voorleest die hij ondersteunt met sonates van Prokovjev.

De avonden. Onder meer een gesprek met met de taalwetenschapper Wouter Kuster over zijn boek Pure Waanzin. 747AM, 20.02-23.00u.

4FM Mezzo. Vooruitblik op dit Mozart-jaar met onorthodoxe interpretaties van Louis van Dijk (Voi Che Sapete), The Swingle Singers (Eine kleine Nachtmusik) en het Dave Brubeck Quartet (Blue Rondo à la Turk). Verder bewerkingen en filmmuziek van Sjostakovitsj. Radio 4, 23.00-24.00u.

BNR laat. Eerste aflevering van een nieuwe serie gesprekken over de actualiteit. Vanavond met de voorzitter van de raad van hoofdcommissarissen Bob Visser over de nieuwjaarsspeeches van politiechefs en nieuwe doelen van de politie. BNR, 23.00-24.00u.