Nieuwe topman voor beurshandelaar VDM

Fred Böttcher stapt dit jaar op als topman bij beurshandelaar Van der Moolen. Hij wordt opgevolgd door Richard den Drijver, nu bestuursvoorzitter van Curvalue, het bedrijf dat momenteel wordt overgenomen door Van der Moolen.

Dit maakte Van der Moolen vanmorgen bekend. Wanneer Den Drijver wordt benoemd tot topman is nog niet bekend, maar de aandeelhoudersvergadering van 5 april zal in ieder geval gevraagd worden in te stemmen met zijn benoeming in de raad van bestuur.

Met de overname van Curvalue haalt Van der Moolen dus ook de nieuwe topman in huis. Curvalue heeft 150 medewerkers die actief zijn in de handel van derivaten (opties en termijncontracten) op de Europese beurzen. Met de overname krijgt het ook het het elektronische handelsplatform Onlinetrader.com in handen. Van der Moolen zei dat het weinig tot geen bananverlies verwacht bij Curvalue. Böttcher zei in een verklaring dat de overname Van der Moolen een strategische versterking brengt plus “een goede opvolger voor mijn positie“.

Van der Moolen heeft een zeer moeilijke periode achter de rug. De winst en omzet van het bedrijf daalden sterk door de lagere volumes op de internationale effectenbeurzen en het had veel last van de opkomst van elektronische handelsplatformen waardoor de tussenkomst van een handelaar niet meer nodig is.