Jemen: ontvoerde Duitsers vrij, Italianen vast

Sana`a, 2 jan. Ontvoerders in Jemen hebben de Duitse ex-onderminister van Buitenlandse Zaken Jürgen Chrobog en zijn gezin zaterdag ongedeerd vrijgelaten, maar elders in het land werden vervolgens vijf Italianen ontvoerd. Chrobog, zijn vrouw en hun drie kinderen werden drie dagen eerder tijdens een rondreis in de provincie Shabwa ontvoerd door leden van een stam die de vrijlating van vijf broers van de stamleider door de regering eisten. De autoriteiten hebben beloofd de kwestie op te lossen. De Italiaanse toeristen werden in de provincie Marib ontvoerd door een plaatselijke stam om de vrijlating van acht gevangen stamleden af te dwingen. De ontvoerders boden aan drie vrouwen in het gezelschap te laten gaan, maar zij weigerden daarvan gebruik te maken tot de mannen vrijkwamen, aldus Jemenitische bronnen. In Jemen plegen stammen geschillen met de regering via ontvoeringen op te lossen.