Internet Voorkeur

Beleggen. Het afgelopen jaar was een prachtig jaar voor beleggers in Nederlandse aandelen. De AEX-index met de 25 grootste fondsen op de Amsterdamse beurs steeg 25 procent. Niet alleen in de krant staan voorspellingen voor dit jaar: zie vandaag de economiepagina`s waar de Rabobank voorspelt dat de AEX-index dit jaar verder zal stijgen van 440 tot 466 punten. Ook op het web proberen analisten van banken de belegger richting te geven.

De Amerikaanse bank JP Morgan waarschuwt dat aandelen dit jaar geen goede belegging zijn en minder zullen renderen dan gewoon sparen. Analisten op de beleggerswebsite IEX zijn gemiddeld optimistischer met prognoses van 420, 460, 480, 490 en 512 punten van de verschillende columnisten.

Een overzicht met vijf voorspellingen is te vinden op de website van het tv-programma Nova, dat analisten vroeg om hun favoriete fondsen binnen de AEX-index. De top-vijf werd: bank en verzekeraar ING, chemieconcern Akzo Nobel, uitzendbureau Randstad, elektronicaconcern Philips en ingenieursbureau Fugro.

Mocht u zelf aan de slag willen met uitgebreide koersinformatie, dan kunt u als abonnee terecht op de speciale pagina`s voor beleggers die de website van deze krant heeft.

www.iex.nl, www.nova.nl, www.nrc.nl/beleggen