Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

RTL blijft geloven in medium

RTL heeft het vertrouwen in helderziende Robbert van den Broeke nog niet verloren. “Wij hebben niet het gevoel dat we worden bedonderd“, aldus een woordvoerder. Het medium raakte in opspraak nadat hij in een tv-uitzending informatie van internet oplepelde. “Van den Broeke is een fantast en maakt zich schuldig aan kijkersbedrog“, schreef hoofdredacteur Rob Nanninga van het blad Skepter op de website van stichting Skepsis, die paranormale beweringen en pseudowetenschap onderzoekt.

De 25-jarige Van den Broeke is medium van het RTL-programma Er is zoveel meer en ging in de uitzending van 18 december op bezoek bij een vrouw die hij vertelde dat haar man in een vorig leven “genverbrander' was geweest. Skepsis zocht op internet en vond daar de naam van de man. Het vreemde beroep heeft nooit bestaan. In het woord genverbrander is een “e' weggevallen. Door de typefout had op de site geneverbrander (jeneverstoker) moeten staan.

Volgens RTL is er een verklaring voor de spreekfout: ,,Hij krijgt de dingen niet altijd duidelijk door.“