Vijftienjarige jongen speelt buschauffeur

Hij knipte geen kaartjes en hield zich niet aan de haltetijden, maar voor de rest was er weinig aan te merken op zijn rijgedrag. Een 15-jarige jongen uit Doesburg heeft de vervoersmaatschappijen Syntus, BBA en Connexxion in verlegenheid gebracht door maandag en dinsdag op verschillende plekken in Gelderland aan de haal te gaan met lijnbussen. Pas toen de jeugdige joyrider achter het stuur was gekropen van een derde bus, werd hij aangehouden.

Opmerkelijk is dat de jongen geen schade heeft veroorzaakt. ,,Dit kan in de toekomst een talentvol chauffeur worden'', zegt een woordvoerder van Syntus gekscherend.

Het avontuur van de jeugdige Doesburger begon maandagmiddag in Apeldoorn, waar hij een bus uit de remise van BBA haalde. In Doetinchem wisselde hij de bus in voor een 18-meterlange harmonicabus van Syntus waarmee hij de officiële busroute 27 naar Arnhem aflegde. Onderweg pikte hij zelfs passagiers op.

,,Eén klant heeft de volgende dag gereageerd dat ze het vreemd vond dat er een jeugdige chauffeur zonder uniform zat die bovendien geen kaartjes knipte'', zegt de Syntus-woordvoerder. De joyriding eindigde gistermiddag in Apeldoorn. Buschauffeurs zagen een ,,wat jonge en kleine collega'' rijden en reden de bus klem.