Topbestuurders heropvoeden

Pieter ter Kuile (42) verruilt zijn eigen coachingspraktijk voor Marshall Goldsmith Partners. Specialiteit van het coachingsbureau: topmannen. ,,Marshall Goldsmith Partners richt zich op verbetering van leiderschap'', vertelt Ter Kuile. En er kan nog heel wat verbeterd worden in de bestuurskamers: ,,Denk aan bestuurders die moeilijk kunnen delegeren, bot zijn tegen collega's, zich veel te veel richten op de inhoud en relaties verwaarlozen, of altijd willen winnen. Dan komt de motivatie van de omgeving niet ten goede.'' Coaching voor topbestuurders is een gigantische groeimarkt, volgens Ter Kuile. ,,Bestuurders lezen erover, gaan eens een vlot bouwen in de Ardennen en zijn na een week alles vergeten. Een langdurige, op maat gesneden coaching blijft veel beter hangen.''

Personalia@nrc.nl