STER ook op internet

De STER gaat in 2006 reclame uitzenden op www.uitzendinggemist.nl. Daarmee hoopt het reclamebedrijf van de publieke omroepen extra inkomsten binnen te halen.

Tot voor kort waren alle uitzendingen van Uitzending Gemist nog reclamevrij, maar inmiddels is de STER al met tests begonnen, bijvoorbeeld bij het programma Hey DJ van BNN.

De commercials zullen vrij kort duren, ongeveer vijftien seconden. Ze worden het eerst geplaatst rond de videofeeds van dagelijkse programma's en de shows die het best worden bekeken, zoals Spoorloos, Opgelicht en Mooi!Weer de Leeuw. Er komt ook een link bij naar de site van de adverteerder. De inkomsten van de STER staan sterk onder druk. Naar verwachting komt er dit jaar 35 miljoen euro minder binnen dan in 2004. Toen verdiende de STER nog 215 miljoen euro.