Radio Voorkeur

Kunststof. Schrijver Wim Hofman vertelt over zijn dichtbundel Na de storm, waarin zijn jeugd in Zeeland en de zee een belangrijke rol spelen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Werk van de Antonio Vivaldi (1678-1741), bekend van De Vier Jaargetijden, maar schepper van een groot oeuvre. Hij was niet alleen een virtuoze violist, maar ook operacomponist. Radio 4, 19.30-20.00u.

De avonden. In het eerste uur vertelt Vestdijk-biograaf Wim Hazeu over welke eigenschappen een goede biograaf moet beschikken. Verder componiste Huba de Graaff over het maken van opera's en een gesprek met dichter Martin Reints over zijn nieuwe dichtbundel Ballade van de winstwaarschuwing. Tot slot voetbalpedagoog Mickey Samardzic over de kwaliteit van de voetbaltrainer en de Ethiopische jazz van Mulatu Astatqé die een rol speelt in Broken Flowers, de nieuwe film van Jim Jarmusch. 747AM, 20.04-23.00u.

Casa luna. Ex-niet-nixer en econoom Bas Jacobs vindt het hoog tijd dat de PvdA zich gaat inzetten op een progressiever economisch beleid. Radio 1, 0.04-0.45u.