Keira Knightley als mooie premiejager

`Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal', staat in grote letters op het doek als Domino begint. Om te vervolgen met: `nou ja, zo ongeveer dan'. Wat zou je ook met de waarheid als je een film kunt maken over een mooi kostschoolmeisje uit Engeland dat fotomodel wordt en dan premiejager in Los Angeles? Je laat dat meisje spelen door de Engelse Keira Knightley en als zij met haar chique accent op de voice-over uitlegt waarom ze de arm van een man moest afhakken, ja dan heb je eerste klas pulp fiction in handen. En dan huilt ze ook nog om de dood van een goudvis. De zesderangs ongein is aangekleed met supersnelle montage, grove korrels en allerlei andere hippe dingen die de verveling die deze parade van geweld evenwel niet weten te verdrijven. Keira Knightley wilde ongetwijfeld met deze film laten zien dat ze meer kon dan in korsetten paraderen. Ja, ze kan ook een geweer vasthouden en een gangster van een moordpartij afleiden met een striptease. Tony Scott, vorig jaar al zo ranzig op dreef met Man on Fire, wist ook Mickey Rourke, Delroy Lindo, Lucy Liu, en nog een hoop andere namen te strikken voor zijn macho-sentimentele fantasie.

Domino. Regie: Tony Scott. Met: Keira Knightley, Mickey Rourke, Delroy Lindo, Christopher Walken. In: 40 bioscopen.