Excuses van Veerman voor zorgkritiek

Minister Veerman (Landbouw, CDA) heeft zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraak dat het nieuwe zorgstelsel fouten bevat. Gisteren, tijdens het mondelinge vragenuur in de Tweede Kamer, zei de minister dat hij ten onrechte het beeld heeft opgeroepen dat hij niet achter het nieuwe stelsel zou staan. In een interview met de Volkskrant zei de minister afgelopen zaterdag dat hij niet verwacht dat mensen echt zelf een zorgverzekeraar gaan kiezen.

Verantwoordelijk minister Hoogervorst (Volksgezondheid, VVD) was niet blij met de uitspraken van de minister. Tweede-Kamerlid Schippers (VVD) zinspeelde op het aftreden van Veerman.

Veerman zei gisteren dat hij nog steeds betwijfelt of mensen om financiële redenen van verzekeraar veranderen. Hij had die uitspraak ,,als wetenschapper'' gedaan. ,,Politiek is een ander vak.'' Bovendien gebruikte hij zijn eigen ervaringen een ernstig zieke zoon als uitgangspunt. Veerman: ,,Aan elk stelsel kleven schaduwzijden. Dat heb ik ook in het interview aangegeven.''