Eerbetoon aan Di Tommaso

Tientallen fans met bloemen bij het stadion, de vlaggen halfstok en duizenden bezoeken aan het condoleanceregister. De dood van de 26-jarige verdediger David di Tommaso van FC Utrecht heeft de club en zijn fans hard geraakt.

,,Iedereen bij FC Utrecht is kapot van deze trieste gebeurtenis. David was een voortreffelijke speler, maar dat niet alleen. Hij was ook een bijzonder aardige kerel, een prima collega voor zijn medespelers, maar ook voor andere medewerkers bij de club'', sprak voorzitter Jan Willem van Dop gisteren tijdens een persbijeenkomst.

Door het overlijden van de Fransman is de wedstrijd van FC Utrecht voor komende zaterdag tegen Willem II uit het programma geschrapt. Over de doodsoorzaak van Di Tommaso is nog niets bekend. ,,We hebben geen moment het idee gehad dat hij iets mankeerde. Maandagavond had hij het idee dat hij te veel had gegeten en was daarom eerder naar bed gegaan'', aldus clubarts Frank van Hellenmondt.

Gisteravond legde ook Ajax-speler Wesley Sneijder bloemen neer bij de herdenkingsplaats voor Di Tommaso. Zijn bezoek aan de Galgenwaard was pikant omdat Sneijder op zondag nog was uitgescholden in Utrecht. Nu applaudiseerden de aanwezigen. ,,Ik schrok me rot toen ik het hoorde'', zei Sneijder. ,,Zondag heb ik nog gewoon tegen Di Tommaso gevoetbald. Het is helemaal beangstigend omdat hij bijna altijd fit was en nooit iets mankeerde. Dit zet je toch wel weer aan het denken. Voetbal is dan totaal niet belangrijk meer.''