www.nrc.nl

Vandaag op de website van NRC Handelsblad onder meer een nieuwe aflevering van de rubriek Economie voor jou en een vlaggenparade in Weblog Europa.

Vermogend en vrijgevig. De rubriek Economie voor jou brengt wekelijks de achterkant van het financiële en economische nieuws. Deze week schrijft RolfSchöndorff over rijke filantropen. Wie geeft wat en waarom?

,,Wie alle giften en toezeggingen die in het verleden zijn gedaan bij elkaar telt, ziet dat Bill en Melinda Gates iedereen ver en ver achter zich laten. Voor wie zich ergert aan de machtspositie van Microsoft, voor wie zich gefrustreerd voelt achter zijn door Windows gedomineerde beeldscherm, is het toch prettig te weten dat er ook nog wel een paar mooie dingen worden gedaan met de forse sommen wij voor de programma's van Microsoft betalen.'' Meer op www.nrc.nl/evj.

Falende vlag. Kees Versteegh blogt op www.nrc.nl/weblogeuropa over Europese zaken. Vlagliefhebber Theun Okkerse stuurde hem een interessante vlaggentest. ,,Een paar jaar geleden'', zo mailt hij ,,zag ik de Europese vlag op een motorjacht wapperen. Ik herkende hem niet, het was een donker vlak.'' Toen Okkerse op 17 november in de krant las dat voorzitter Barroso van de Europese Commissie de vijftigjarige Europese vlag roemde als een symbool van eenheid, solidariteit en harmonie, dacht Okkerse: ,,Is de Europese vlag een sterke vlag? Daar heb ik mijn twijfels over.''

Hij bedacht een test die het onderscheidend vermogen van vlaggen weegt. De Europese vlag komt er niet goed vanaf, de Nederlandse wel. Meer op de weblog.