Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Portret van voormalige terrorist Hans Joachim Klein, die nauw samenwerkte met de beruchte terrorist `Carlos de Jakhals'. Over hem is een documentaire gemaakt, die deze week op het Internationale Documentaire Filmfestival in Amsterdam in première gaat. Ned.2, 18.20-18.50u.

Netwerk. Onder meer nieuws over het gezin dat begin september verdween uit het Overijsselse Barchem. De aanleiding was een voorlopige ondertoezichtstelling van de kinderen. Afgelopen vrijdag werden ze op een camping in Frankrijk teruggevonden. Hoe kon dit zover komen en hoe moet het nu verder? Ned.1, 20.30-21.10u.

Nova. Portret van Franz Beckenbauer, de toernooidirecteur van het WK-voetbal in Duitsland, en aandacht voor nieuwe protocollen voor levensbeëindiging van zwaar gehandicapte baby's. Ned.3, 22.20-23.00u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden. Aandacht voor wat de affaire-Buck zou gaan heten. Het leek er sterk op dat professor Henk Buck een medicijn tegen aids had ontdekt. Maar er bleken fouten in zijn onderzoek te zitten en van zijn reputatie was in korte tijd niets meer over. Hij en andere betrokkenen kijken op de affaire terug. Ned.3, 20.50-21.25u.

Making Slough happy. Programma waarin wordt geprobeerd het levensgeluk van de inwoners van de Londense wijk Slough te vergroten. Richard Stevens regelt een ontmoeting met een loterijwinnaar. Verder zingt Richard Reeves voor treinpassagiers en twee bejaarden vertellen wat levensgeluk voor hen betekent. BBC2, 22.00-23.00u.

Dokwerk: Leila Khaled; Terroriste of vrijheidsstrijdster? Zweedse documentaire over de Palestijnse Leila Khaled, die 29 augustus 1969 (toen 24) de cockpitbemanning van de TWA 840-vlucht van Rome naar Tel Aviv met twee handgranaten bedreigde. Filmmaakster Lina Makboul, in Zweden geboren maar met Palestijnse ouders, portretteert haar. Khaled was haar idool toen ze opgroeide, omdat ze moedig, mooi en Palestijns was. Terwijl mannen in de cafés het maar steeds over onderdrukking hadden, stelde Leila Khaled een daad. Ned.3, 23.00-0.05u.

Bewogen leven. Alles voor mijn kind. Over een boerengezin dat wordt geconfronteerd met de ernstige verlamming van hun zoon. Met vastberadenheid trachten vader en moeder op een positieve manier met het leven om te gaan. Vader wijdt al zijn tijd aan zijn zoon en moeder werkt als kostwinner in een ziekenhuis. Beiden weten dat ze nooit voldoende middelen zullen hebben om hun kind te genezen. België 2 (Canvas), 0.00-0.55u.

PRAATPR0GRAMMA

De wereld draait door. Gesprekken met de rappers Lange Frans en Baas B. en regisseur Hany Abu-Assad over zijn succesvolle film Paradise Now. Tevens cabaretier Pieter Bouwman, die laat zien hoe hij het televisieaanbod inventariseert. Ned.3, 19.00-19.50u.

MAX & Catherine. Actrice en regisseur Willeke van Ammelrooy gaat binnenkort weer het toneel op. Zij praat erover. Ned.1, 17.35-18.30u.

Het elfde uur. Gesprek met ex-alcoholist Edwin Veen, die na 20 jaar van zijn alcoholverslaving afkwam, over het al of niet verbieden van breezers voor kinderen en jongeren. Verder Siebrich Hoekstra, die het taboe op abortus wil doorbreken en een onderzoek naar postabortusproblemen bepleit. Ned.1, 21.55-22.40u.

Barend & Van Dorp. Gasten zijn schrijfster en cabatertière Nilgün Yerli, die op 5 december een voorstelling Bang Bang in Carré geeft. Verder deejay en voorzitter van de supportersvereniging van Ajax Daniël Dekker. De Britse zangeres Lucie Silvas treedt op. Talpa, 22.45-23.45u.

CONSUMENT

Opgelicht. Onder meer aandacht voor internetoplichters die veelal op veilingsites adverteren en duizenden mensen duperen. Nadat het geld is overgemaakt, wordt er niets geleverd. Aangiftes hebben geleid naar sleutelfiguren die vaak buiten beeld bleven doordat ze zich omringden met katvangers. Ned.2, 21.-22.00u.

Keuringsdienst van waarde. In het kritisch consumentenprogramma vanavond aandacht voor hemdjes van katoen en de productie van de slaafvrije chocoladerepen. Ned.3, 21.25-22.00u.

SAMENLEVING

Club2100.nl. Onder meer aandacht voor de niet erkende bouwschade van de 71-jarige Amersfoortse Truus Luikel, een fietscursus voor allochtone vrouwen in Hilversum en t'ai chi-training voor een 33-jarige kankerpatiënte uit Doesburg. Ned.3, 20.50-21.25u.

AMUSEMENT

The contender - The final fight. Eerste deel van een tweedelige finale van de Amerikaanse realityserie waarin zestien profboksers onder het toeziend oog van Sylvester Stallone en bokslegende Sugar Ray Leonard zich naar een hoofdprijs van $1.000.000 knokken. RTL7, 21.30-22.30u.