Televisie Overige Films

American Pie 2 (James B. Rogers, 2001, VS). Puberale vervolgklucht grossiert andermaal in seksueel gestuntel. Vijf jongens uit Michigan zitten achter meisjes in bikini aan. SBS6, 20.30-22.30u.

Joe Somebody (John Pasquin, 2001, VS). Povere komedie met Tim Allen als vernederde kantoorklerk die voor zichzelf gaat opkomen. Ook met James Belsuhi. Veronica, 20.30-22.15u.

Roos en Rana (Meral Uslu, 2001, Nederland). Nederlandse Telefilm is het semi-autobiografische fictiedebuut van documentairemaakster Uslu, naar een scenario van Paula van der Oest (Zus & Zo). Vertelt levendig het verhaal van twee 15-jarige hartsvriendinnen, een Turks en een Nederlands meisje, die van huis weglopen en naar Instanbul vertrekken. Hun beider families zetten de achtervolging in. Film gaat nogal ongenuanceerd om met interculturele spanningen en het vermeende feit dat alle mannen kruiperige macho's zijn en alle vrouwen slachtoffers. Arte, 1.15-2.52u., ondertiteld.