Televisie Film van de dag

Limbo (John Sayles, 1999, VS). Schrijver-regisseur John Sayles biedt met Limbo twee films voor de prijs van een. Het eerste gedeelte van de film schetst een beeld van het leven in een klein kustplaatsje in Alaska. Het vissersdorpje staat op het punt te worden omgetoverd in een soort Disneyland, een idylle waar toeristen graag komen. Folkzangeres Donna leeft er samen met haar dochter Noelle uit een eerder huwelijk. Ze krijgt een verre van vlekkeloze relatie met Joe, een manusje van alles met een trauma. Dit deel schetst op bitterzoete wijze de teloorgang van het vissersdorpje en de onderlinge relaties van de inwoners. Plotseling zitten Joe, Donna en Noelle opeens op een onbewoond eiland en moeten ze zien te overleven. Een beetje luxe had daar geen kwaad gedaan. Sayles is een talentvol regisseur van onafhankelijk gemaakte Amerikaanse films die zeer overtuigend personages van vlees en bloed kan neerzetten. Het onverwachte einde van Limbo viel menigeen zwaar op de maag. Canvas, 21.20-23.25u.