Philips en NEC gaan samenwerken in communicatie

Elektronicaconcern Philips gaat met zijn Japanse branchegenoot NEC Corporation samenwerken in bedrijfscommunicatie. Beide ondernemingen hebben daartoe een bindende intentieverklaring getekend. De nieuwe joint venture heet `NEC Philips Unified Solutions'. Het samenwerkingsverband komt tot stand doordat NEC een meerderheidsbelang neemt in de Philips-divisie voor bedrijfscommunicatie, Philips' Business Communications (PBC). Daarnaast heeft Philips de overname van het Amerikaanse bedrijf Lumileds, producent van zogenoemde led-lampen, afgerond. Philips heeft voor 950 miljoen dollar (804 miljoen euro) een belang van nog eens 47 procent gekocht. Daarmee heeft het nu 96,5 procent van het bedrijf in handen. Ook gaat Philips samenwerken met het Duitse farmaciebedrijf Schering. Ze gaan medische systemen en contrastmiddelen voor diagnostische beeldvorming ontwikkelen en verkopen.