Mich en Scène

Als zangeres en naamgeefster van de Vlaamse vijfmansgroep Mich en Scène vormt Micheline van Hautem een aandachttrekkend middelpunt. Met een stem die op kousevoeten kan zingen, maar ook in staat is hartstocht te laten horen, zet ze een gevarieerd repertoire naar haar hand, van nummers uit het Amerikaanse singer/songwriter-idioom tot en met een paar beroemde Franse chansons uit de Edith Piaf-traditie. Daarbij wordt ze puntig en met grote precisie begeleid door de groep, waarin Frederik Caelen toonaangevend is. Zijn accordeon orgelt niet, maar speelt met ingehouden adem, bij de springerige ritmiek van gitaren, bas en percussie. Zo laat Mich en Scène – dezer dagen op tournee door Nederland – heel wat horen: Engelstalige nummers van eigen hand en Franse klassiekers, maar ook een zo goed als letterlijk in het Nederlands vertaalde My funny Valentine en een Zuid-Afrikaanse versie van Ne me quitte pas (,,moenie weggaan nie''). Al die verschillende sferen komen mooi samen in het donzig klinkende slotnummer: een Engelse vertaling van het Piaf-succes Hymne à l'amour.

Mich en Scène: Madame. AC 300597, www.michenscene.com