Hockeysters zetten hun zegereeks voort

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun derde wedstrijd gewonnen bij de strijd om de Champions Trophy in Canberra. Na overwinningen op Argentinië (2-1) en Duitsland (8-1) versloeg de titelverdediger vandaag Zuid-Korea met 3-0 door treffers van aanvalsters Kim Lammers (twee) en Sylvia Karres.

Door de derde opeenvolgende zege is Nederland al vrijwel zeker van de finale. Nederland speelt overmorgen tegen China en zaterdag tegen gastland Australië, dat vandaag ten koste van China (1-0) eveneens de derde overwinning op rij behaalde. Argentinië bezet de derde plaats in het tussenklassement, na een 3-1 zege vandaag op het gedesoriënteerde Duitsland.

Bondscoach Marc Lammers van Nederland toonde zich na afloop tevreden. ,,Stapje voor stapje gaan we hier vooruit, vooral het middenveld begint steeds beter te draaien'', zei hij tegenover persbureau ANP. Maar aan de finale denkt Lammers vooralsnog niet, zo beweerde hij. ,,De wedstrijd tegen China is nu het belangrijkste. Iedereen vindt het jammer dat er nu weer een rustdag tussen zit. De meiden stralen op dit niveau zoveel gretigheid en enthousiasme uit. Ze kunnen bijna niet wachten op de volgende wedstrijd.''

Lammers noemde Korea voorafgaand aan het landentoernooi in Australië een gevaarlijke outsider. ,,Ik wacht al jaren op de doorbraak van dat land'', sprak de coach uit Rosmalen. ,,Zuid-Korea heeft veel potentie. Niet voor niets won het land de laatste twee wereldtitels bij de junioren. Op de grote toernooien komt het er echter nog steeds niet uit. Zowel bij het WK van 2002 in Perth als bij de Olympische Spelen van vorig jaar in Athene was de halve ploeg ziek, waarschijnlijk door het eten. Misschien lukt het nu in Canberra wel.''

Maar Zuid-Korea speelt andermaal een bijrol. Hetzelfde geldt voor olympisch kampioen Duitsland, dat vorig jaar nog in de finale tegenover Nederland stond bij het jaarlijkse zeslandentoernooi. Mede door het gemis van spelverdeelster Fanny Rinne (studieverplichtingen) is de ploeg na drie speelronden nog altijd puntloos.