Akoestiek ArenA

– De Amsterdam ArenA heeft 1,4 miljoen euro vrijgemaakt om de akoestiek en de geluidskwaliteit te verbeteren. De organisatie hoopt af te rekenen met het imago dat de ArenA een `galmbak' is, zo liet een woordvoerster van het stadion vandaag weten. Het is de bedoeling dat behalve de muziekkwaliteit ook het spraakgeluid erop vooruit gaat bij concerten, voetbalwedstrijden en andere evenementen. Om de nagalm tegen te gaan zullen duizenden vierkante meters geluidsabsorberend materiaal aan de vaste dakconstructie van het stadion worden bevestigd. Verder installeert het stadion een nieuw geluidssysteem, zodat tijdens evenementen zowel het publiek op het veld als de bezoekers op de tribunes het geluid goed kunnen horen. Het nieuwe systeem is speciaal voor de ArenA ontworpen. Volgend jaar zomer moeten de werkzaamheden afgerond zijn.