Televisie Overige Films

The Thomas Crown Affair (John McTiernan, 1999, VS). Overbodige re-treat van Norman Jewisons thriller uit 1968. Steve McQueen en Faye Dunaway moesten wijken voor Pierce Brosnan en Rene Russo als respectievelijk kunstdief en verzekeringsagente die iets van hem wil. SBS6, 20.30-22.30u.

.Mamma Roma (Pier Paolo Pasolini, 1962, Italië). Tweede speelfilm van Pasolini (1922-1975) lijkt meer door Marx dan door Freud geïnspireerd maar nog het meest door de Heilige Schrift. Anna Magnani speelt titelrol van een respectabiliteit nastrevende ex-prostituee. Feitelijke hoofdpersoon is haar gedesillusioneerde zoon (Ettore Garafolo), die gekruisigd wordt in de gevangenis en model staat voor het door Pasolini verheerlijkte lijden van de kleine doerak. TV5, 22.30-0.10u.

Love Story (Arthur Hiller, 1970, VS). Vermaarde smartlap was destijds al gedateerd. Studentenhuwelijk van Ryan O'Neal en Ali MacGraw krijgt te kampen met leukemie. BBC1, 0.35-2.20u